Oracle SQL teikuma izpildes plāns – prezentācija

Latvijas Oracle lietotāju grupas (LVOUG) pirmā konference/seminārs ir veiksmīgi beidzies – paldies tā organizētājiem! Nezinu īsti, cik oficiāli bija cilvēku pieteikušies, bet es teiktu, ka kāds simtiņš kopā sanāca. Pasākums bija atšķirīgs no oficiālājām Oracle dienām ar to, ka nebija nevienas prezentācijas (vismaz no tām, ko apmeklēju es), kurā nodarbotos ar mārketingu 😉 Visas prezentācijas bija tehniski orientētas un bez oficiālajiem reklāmas rullīšiem.

Arī es stāstīju prezentāciju par SQL teikuma izpildes plānu – kā to iegūt, kā attēlot, kā saprast un kā uzlabot. Centos pastāstīt arī par dažām visbiežāk izpildāmajām operācijām un jo sevišķi sīkāk par fiziskajiem savienojumu izpildes veidiem (nested loops, hash join, sort merge join).

Tiem, kam ir dziļāka interese par SQL teikuma izpildes plānu un kam nepaveicās nokļūt uz neseno Tanela Podera semināru, es gribētu speciāli uzsvērt šo viņa emuāra rakstu, kurā ir saite uz failu “Oracle SQL Plan Execution: How It Really Works”. Tā prezentācija ir ļoti interesanta pat tad, ja klātienē nedzirdējāt sīkāku stāstu.

Un visbeidzot šeit ir arī saite uz manis lasīto prezentāciju par to kā saprast SQL teikuma izpildes plānu.

6 Responses to Oracle SQL teikuma izpildes plāns – prezentācija

  1. binary saka:

    Pagaidām nav sanācis pabūt uz “oficiālajām Oracle dienām” (ar Oracle pagaidām esmu mazpazīstams, sāku ar to strādāt vien 3 ar pus mēnešus atpakaļ), tāpēc nezinu, kā viss norisinās tajos pasākumos, bet šis pasākums tiešām šķita tendēts uz tehnisku un praktiski pielietojamu informāciju (lai arī šur tur bija manāma 11g reklāma).
    Vēlējos arī pateikt īpašu paldies Tev – man personīgi tā bija viena no noderīgākajām prezentācijām, kas tur bija 🙂

  2. Gints Plivna saka:

    Prieks dzirdēt, ka prezentācija bija noderīga 🙂 Skaidrs, ka tiek informēta un reklamēta 11g, jo tam ir arī zināms pamats, nu jau tā drīz būs 2 gadus un vismaz jaunos projektus nav īpašu iemeslu realizēt kaut kādās senākās versijās.

  3. SV saka:

    Paldies. Viena no divām noderīgākajām prezentācijām pasākumā – tēmas aktualitātes dēļ un arī ļoti saprotamās pasniegšanas formas dēļ 🙂

  4. SV saka:

    p.s. ziemas laiks? 🙂

  5. Gints Plivna saka:

    Izrādās, ka wordpresā manuāli jāuzstāda vasaras laiks, bet džeki saprot, ka tas ir “lame”, un tikšot salabots nākotnē.

Komentēt