Oracle + Sun (arī MySQL)

Viss plūst viss mainās, MySQL te bija pats savs MySQL, te Sun MySQL, tagad jau Oracle’s MySQL 🙂
Oracle savai 11 dažādu DBVS kolekcijai varēs pievienot vēl vienu. OK nezinu kā tur ir ar visādām licencēm/autortiesībām, bet katrā ziņā nākotne izskatās interesanti.

Tā kā Oracle dzimtā DBVS jau ir kļuvusi pārāk sakārtota un tuvu pilnībai un kā mēs zinām, tad viss, kas kļūst pilnīgs, bankrotē un tiek aizvietots ar kaut ko haotiskāku un mazāk sakārtotu, tad var izrādīties, ka vismaz lielākais haoss būs jāmeklē tajā pašā kompānijā 🙂

Darījums, protams, vēl procesā, cena 7,4 miljardi, sīkākas detaļas skat. Bloomberg.com lapā un arī pašas Oracle interpretācijā. Sapnis par Oracle spēju nodrošināt visu sākot ar dzelžiem, operētājsistēmu, līdz DBVS un gatavām aplikācijām kļūst aizvien tuvāks…

6 Responses to Oracle + Sun (arī MySQL)

  1. es saka:

    es domāju, ka Oracle ar šo gājienu būs ieguvis ļoti izplatītu low-end datubāzi ar milzīgu lietotāju skaitu, kuriem nākotnē būs iespēja viegli pāriet uz kādu komerciālo Oracle DB versiju “ar vienas pogas spiedienu”.

  2. === saka:

    MySQL arī nav domāta kā hi-end datubāze. Tās auditorija galvenokārt ir vienkārši web serveri. Runājot par tēmu, visi kam nav slinkums pārdodas, labi ka Postgre joprojām ir.

  3. codez saka:

    “Tās auditorija galvenokārt ir vienkārši web serveri.”

    Jā, piemēram, Google AdWords un Adsense reklāmas sistēma. 🙂

  4. === saka:

    Nu protams!

  5. Gints Plivna saka:

    Nu ar to ģeneralizāciju, kuru DBVS kur izmanto ir jāuzmanās. Ne vienmēr visu var mest pār vienu kārti. Kaut vai tepat Latvijā pēdējā Oracle lietotāju grupas konferencē, kur Kārlis Dzalbs stāstīja par to, kā gan Oracle, gan MySQL tiek izmantots Lattelecom. Prezentācija ir atrodama šeit.

  6. MārtiņšŠ saka:

    codez, nejauc te googli – google pielaboja mysqlu savām vajadzībām. (tas ir tāpat, kā apgalvot, ka Renault ir labāka par Mercedes, jo Renault vinnēja F1).
    MySQL ta tomēr bija zem GPL licenzes (tiesa, arī zem komerciālas), un ar to pietiek, lai iespējamais scenārijs būtu līdzīgs, kā savulaik sanāca ar InterBase – Borland tikai uz īsu brīdi to opensourcēja, ka parādījās daudzi InterBase kloni, no kuriem izdzīvoja divi (Firebird un Yaffil), un beigās pirmais savāca pie sevis to otrā izstrādātāju. Kopš tā laika Firebird ir populāra DB Delphi izstrādātājiem (gluži, kā MySQL webā).
    Oracle Mysql gadījumā scenārijs var būt līdzīgs, ja vien Oracle kaut ko burvīgu neizdarīs.

Komentēt